The Raincoat Killer: Chasing A Predator in Korea

Imdb-score: 6,4 – Rotten Tomatoes: nog geen score
Uitgebracht: 22 oktober 2021
Netflix docuserie van 3 afleveringen

Bloedige chaos in Korea is de laatste tijd een enorme geldmaker voor Netflix, aangezien de horrorthriller Squid Game het kijkerspubliek blijft domineren. Een nieuwe docuserie wil die golf met zijn sensationele onderwerp berijden.

“The Raincoat Killer: Chasing a Predator in South Korea” vertelt het verhaal van Yoo Young-chul, een seriemoordenaar die Seoul in de vroege jaren terroriseerde met een reeks gruwelijke moorden op ouderen en vrouwelijke sekswerkers. Yoo, die naar verluidt geen berouw had, werd in 2004 veroordeeld voor 20 moorden en zit momenteel in de gevangenis in Zuid-Korea in afwachting van zijn executie. Zijn zaak inspireerde losjes een film uit 2008, “The Chaser”, en nu is een driedelige docuserie bedoeld om de echte gebeurtenissen opnieuw te bekijken, voornamelijk door een reeks interviews met de nog steeds getroebleerde politie die aan de zaak werkte.

De details van de moorden, zoals een forensisch officier het uitdrukt, zijn ‘huiveringwekkend’. De moordenaar, wiens eerste slachtoffers in de herfst van 2003 werden gevonden, sloeg met een voorhamer op zijn doelwitten. Hij vermoordde aanvankelijk oudere mensen die in rijke buurten woonden, waardoor een onderzoeker een verband legde met de ongebreidelde sociale onrust die had plaatsgevonden tijdens de financiële crisis in Korea.

“De rijken werden rijker en de armen werden armer”, zegt de officier, wat leidde tot een toename van gewelddadige aanvallen en tot daders die geen schuldgevoel voelden omdat ze zo los stonden van de samenleving.

Yoo – die voor zijn moordpartij in de gevangenis had gezeten voor verkrachting – ging uiteindelijk over op het vermoorden van sekswerkers na een mislukte relatie met een, volgens onderzoekers.

Hij riep vrouwen naar zijn appartement en vermoordde ze daar, onthoofdde sommigen en beweerde, in verschillende gevallen, delen van hun lichaam te hebben opgegeten.

“Yoo getuigde dat hij, om zijn geest te zuiveren, enkele van de interne organen van de lichamen van vier van zijn slachtoffers at”, zeiden aanklagers in 2004, eraan toevoegend: “Het is moeilijk om Yoo’s verklaring te geloven omdat seriemoordenaars de neiging hebben om te overdrijven. ” Toen hem werd gevraagd naar zijn motieven, zei Yoo naar verluidt tegen de media dat “Vrouwen geen sletten zouden moeten zijn, en de rijken zouden moeten weten wat ze hebben gedaan.”

De Netflix-serie houdt zich grotendeels aan interviews met de betrokken functionarissen, plus enkele foto’s van plaats delict en re-enactments van plaats delict. De eerste aflevering richt zich bijna uitsluitend op de politie die in het begin praat over hun behandeling van de zaak, omdat er verbanden werden gelegd tussen plaatsen delict. Er ontstaat een debat tussen afdelingen over het gebruik van de term ‘seriemoordenaar’, wat massale paniek zou kunnen veroorzaken. Af en toe is Yoo te horen in de voice-over, hoewel het niet duidelijk is of het de moordenaar is in een opgenomen interview of een acteur.

Tegen de derde aflevering komen de agenten in het appartement van de moordenaar, waar we een verzameling griezelige tekeningen van Yoo zien. Ze ontdekken ook een aanzienlijke hoeveelheid bloedspatten in zijn badkamer, met behulp van een blacklight, en uiteindelijk ontdekken ze dat veel van zijn vrouwelijke slachtoffers daar zijn vermoord en uiteengereten. Toen hij werd gearresteerd, had Yoo dezelfde gele regenjas aan die hij vaak droeg tijdens zijn misdaden.

The Raincoat Killer: Chasing A Predator in Korea is geen uitmuntende documentaire serie maar wel een degelijke. Voor mensen die interesse hebben in seriemoordenaars en/of de Koreaanse cultuur. Voor sommige fans van Squid Game kan de docuserie een beetje achtergrond geven bij de omstandigheden in Zuid-Korea.

Netflix link

https://www.netflix.com/browse?jbv=81087760

Aanraders voor liefhebbers van The Raincoat Killer

Squid Game – Squid Game is een Zuid-Koreaanse overlevingsdrama-televisieserie gemaakt door Hwang Dong-hyuk voor Netflix. Het is een spannende en soms komische thrillerserie die geschikt is voor kijkers vanaf 16 jaar.

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan – Billy Milligan werd in 1977 gearresteerd voor een reeks overvallen, ontvoeringen en verkrachtingen van drie vrouwen op de campus van de Ohio State University. Ondanks bewijs dat suggereert dat hij de misdaden had gepleegd, had Milligan geen herinneringen aan de aanvallen.

Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer – Is een 4-delige miniserie uit 2021 over de seriemoordenaar Richard Ramirez. Deze limited series documentaire serie vertelt het waargebeurde verhaal van hoe een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis.

House of Secrets: The Burari Deaths

House of Secrets: The Burari Deaths – House of Secrets: The Burari Deaths is een docuserie uit 2021 van Netflix. De driedelige serie, gemaakt door Leena Yadav en Anubhav Chopra, onderzoekt de theorieën rond de moord of zelfmoord van 11 leden van dezelfde familie op 30 juni 2018.

Delen :