Stranger Things

Imdb-score: 8,7 – Rotten Tomatoes: 93%
Uitgebracht: 15 juli 2016
Netflix serie van 3 seizoenen en 25 afleveringen

Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horror-televisieserie gemaakt door de Duffer Brothers en gestreamd op Netflix en geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar. De serie ging in première op Netflix op 15 juli 2016. Het eerste seizoen, dat zich afspeelt in de jaren 80 in het fictieve stadje Hawkins, Indiana, richt zich op het onderzoek naar de verdwijning van een jonge jongen (Will Byers) te midden van bovennatuurlijke gebeurtenissen die rond de stad plaatsvinden, inclusief de verschijning van een meisje met psychokinetische vermogens (Elf). De serie heeft een cast met onder meer Winona Ryder, David Harbour (die net als Winona een fantastische prestatie neerzet), Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Cara Buono en Dacre Montgomery.

De Duffer Brothers ontwikkelden de serie als een mix van een onderzoeksdrama naast bovennatuurlijke elementen, geportretteerd met horror, sciencefiction en kinderlijke gevoeligheden. De Duffer Brothers, die de serie in de jaren tachtig plaatsten, overladen deze met verwijzingen naar de popcultuur van dat decennium, terwijl verschillende thema’s en regie-aspecten voornamelijk werden geïnspireerd door het werk van Steven Spielberg, John Carpenter en Stephen King, maar ook door anime en videogames. Ze lieten zich ook inspireren door vreemde experimenten die plaatsvonden tijdens de Koude Oorlog en echte samenzweringstheorieën met geheime overheidsexperimenten.

De vormgeving van de serie, net als het overbekende logo, verwijzen allemaal naar de typische jaren tachtig beeldvorming. Om nog meer de look en feel van de jaren 80 te verkrijgen werd de serie ook gefilmd met een typische filmkorrel uit die tijd.

Stranger Things trekt een recordaantal kijkers op Netflix en heeft een brede, actieve en internationale fanbase. De serie heeft lovende kritieken gekregen vanwege de karakterisering, het tempo, de sfeer, het acteerwerk, de soundtrack, de regie, het schrijven en de hommages aan films uit de jaren 80. De serie heeft meerdere prijzen en nominaties ontvangen. In september 2019 werd de serie verlengd voor een vierde seizoen, dat waarschijnlijk in 2022 in première gaat. De Duffer Brothers hebben laten weten dat Stranger Things waarschijnlijk stopt na het vierde of vijfde seizoen.

Stranger Things is een echte aanrader binnen het aanbod van Netflix. De serie is mysterieus, spannend en is ontzettend goed geacteerd. Stranger Things heeft een heel eigen sfeer en is erg geschikt om met de hele familie gezellig in de zetel te gaan bekijken. Vanwege de vele horror elementen is de serie misschien niet geschikt voor de jongste kijkers, al kunnen die heden ten dage al meer spanning verdragen dan jonge kijkers in vroegere decennia.

Netflix link

https://www.netflix.com/title/80057281

Nieuws over Stranger Things

De leukste Stranger Things productenStranger Things seizoen 4

Aanraders voor liefhebbers van Stranger Things

Squid Game – Squid Game is een Zuid-Koreaanse overlevingsdrama-televisieserie gemaakt door Hwang Dong-hyuk voor Netflix. Het is een spannende en soms komische thrillerserie die geschikt is voor kijkers vanaf 16 jaar.

Dark

Dark – Dark is een Duitse sciencefiction/thriller tv-serie, mede gemaakt door Baran bo Odar en Jantje Friese. In de nasleep van de verdwijning van een kind volgt Dark personages uit de fictieve Duitse stad Winden.

Black Mirror

Black Mirror – Black Mirror is een Britse anthologie-tv-serie gemaakt door Charlie Brooker. Afzonderlijke afleveringen verkennen een diversiteit aan genres, maar de meeste zijn dystopieën in de nabije toekomst die gebruikmaken van een sciencefictiontechnologie – een soort speculatieve fictie.

Stranger Things Merchandise

Voor Stranger Things is natuurlijk al veel merchandise uitgekomen. Wij plaatsen hier links naar enkele van de meest populaire items.

Stranger Things T-shirts kopenAmazon.nl
Stranger Things posters kopenAmazon.nl
Stranger Things bed overtrekken kopen
Stranger Things LEGO kopenAmazon.nl
Stranger Things poppen kopenAmazon.nl
Bekijk alles van Stranger ThingsAmazon.nl

Delen :