Squid Game

Imdb-score: 8,2 – Rotten Tomatoes: 93%
Uitgebracht: 17 september 2021
Netflix serie van 1 seizoen en 9 afleveringen

Squid Game is een Zuid-Koreaanse overlevingsdrama-televisieserie gemaakt door Hwang Dong-hyuk voor Netflix. Het is een spannende en soms komische thrillerserie die geschikt is voor kijkers vanaf 16 jaar. De cast bestaat uit Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, supermodel Jung Ho-yeon, O Yeong-su, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi en Kim Joo-ryoung.De titel verwijst naar het inktvisspel, het laatste van de zes spellen dat door de deelnemers gespeeld moet worden.

De serie draait om een ​​wedstrijd waarbij 456 spelers met diepe financiële schulden hun leven op het spel zetten om een ​​reeks kinderspellen te spelen en kans te maken op een prijs van 45,6 miljard Won (33 miljoen euro). De titel van de serie is ontleend aan een gelijknamig Koreaans kinderspel. Hwang was op het idee gekomen op basis van zijn eigen economische moeilijkheden in zijn vroege leven en de klassenverschillen in Zuid-Korea. Hoewel hij het aanvankelijk in 2009 had geschreven, kon hij geen productiebedrijf vinden om het idee te financieren totdat Netflix rond 2019 belangstelling kreeg als onderdeel van hun streven om hun buitenlandse programma-aanbod uit te breiden. Alle negen afleveringen zijn geschreven en geregisseerd door Hwang.

Squid Game werd wereldwijd uitgebracht op 17 september 2021 en kreeg lovende kritieken en internationale aandacht. Met meer dan 142 miljoen aangesloten huishoudens in de eerste vier weken na de lancering, is het de meest bekeken serie van Netflix tot nu toe. De serie zou voor Netflix een toegevoegde waarde van 900 miljoen dollar betekenen en zou voor erg veel nieuwe abonnees hebben gezorgd. Momenteel heeft Netflix dubbel zoveel nieuwe klanten als in een gelijkaardige periode vorig jaar.

Design van de serie

Squid Game heeft een opvallende grafische vormgeving die goed aansluit bij de thema’s van de serie. De geheime organisatie die het inktvisspel heeft opgezet, gebruikt in haar vormgeving veelvuldig de cirkel, de driehoek en het vierkant. Deze symbolen maken deel uit van het spelbord van ojingeo (het inktvisspel dat gespeeld wordt als laatste onderdeel van het hele Squid Game-concept), en komen terug op onder meer visitekaartjes en de maskers van de bewaking. Opvallend is ook de consequent gebruikte magenta kleur.

De kledingkeuze voor de bewaking werd ingegeven door de gedachte dat ze in hun doen en laten verbeeld moesten worden als totaal tegengesteld aan de spelers. Terwijl de karakters van de spelers werden uitgediept, zouden de bewakers slechts mieren moeten verbeelden in een mierennest: onpersoonlijk, uniform en onherkenbaar. De drie symbolen zouden daarbij de sociale klassen van de bewakers aangeven; de arbeiders met een cirkel, de soldaten met een driehoek en de managers met een vierkant. Het uiterlijk van de geheel in het zwart geklede Frontman was onder meer gebaseerd op het personage Darth Vader uit Star Wars. Zijn masker lijkt meer op een gezicht dan dat van de gewone bewakers, omdat hij net iets meer persoonlijkheid heeft (of is toegestaan te hebben).

Nieuws over de serie

Onze coolste T-shirts en Hoodies van Squid GameEnkele foto’s van HoYeon Jung, dé ster van Squid GameZal er een Squid Game seizoen 2 aankomen?

Netflix link

https://www.netflix.com/title/81040344

Aanraders voor liefhebbers van Squid Game

Stranger Things – Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horror-televisieserie gemaakt door de Duffer Brothers en gestreamd op Netflix en geschikt voor kijkers vanaf 16 jaar.

Alice in Borderland

Alice in Borderland – Arisu – een lusteloze, werkloze en door videogames geobsedeerde jongeman – bevindt zich plotseling in een vreemde, lege versie van Tokio, waarin hij en zijn vrienden gevaarlijke spelletjes moeten spelen om te overleven. In deze vreemde wereld ontmoet Arisu Usagi, een jonge vrouw die alleen door de spellen navigeert.

The Raincoat Killer: Chasing A Predator in Korea – De docuserie vertelt het verhaal van Yoo Young-chul, een seriemoordenaar die Seoul in de vroege jaren 2000 terroriseerde met een reeks gruwelijke moorden op ouderen en vrouwelijke sekswerkers.

La casa de papel – Money Heist (Spaans: La casa de papel, “Het huis van papier”) is een Spaanse misdaaddramaserie over overvallen, gemaakt door Álex Pina. De serie volgt twee lang voorbereide overvallen onder leiding van de Professor.

Squid Game Merchandise

Er is ondertussen al veel merchandise verschenen voor Squid Game, met natuurlijk de maskers en kostuums op de eerste plaats, maar evengoed de coole trainingspakken die de spelers in Squid game dragen.

Klik hier voor Squid Game kostuums.
Klik hier voor Squid Game maskers.
Klik hier voor coole Squid Game trainingspakken.
Klik hier voor toffe Squid Game T-shirts.

Delen :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *