Netflix’ nieuwe horrorserie heeft perfecte Rotten Tomatoes-score

Het succes van Squid Game op Netflix bewees dat het publiek over de hele wereld bereid is om originele programma’s op de streamer te bekijken die niet exclusief in Amerika en in het Engels zijn geproduceerd, zelfs kijkers in de Verenigde Staten bleken geïnteresseerd in buitenlandse inhoud. Gelukkig voor Netflix duurde het niet lang voordat hun volgende grote Zuid-Koreaanse originele serie op het toneel verscheen, want hun geheel nieuwe horrorshow Hellbound is gearriveerd. De nieuwe serie, die afkomstig is van Train to Busan-regisseur Yeon Sang-ho en hun schrijfpartner Choi Gyu-seok, heeft al laten zien dat het een hit zal worden aangezien de serie een perfecte, 100% rating heeft op Rotten Tomatoes en nu al de Top 10 op de streamingdienst domineert.

Op dit moment is Hellbound de #3 tv-serie in de Verenigde Staten, achter alleen de live-action Cowboy Bebop-serie en het nieuwe seizoen van Tiger King in de televisiehitlijsten. Over het algemeen is het op Netflix het # 4 stuk inhoud met de originele Netflix-speelfilm Red Notice op # 1. Met twaalf recensies die op Rotten Tomatoes zijn ingediend, heeft de serie ook een perfecte kritische score, een zeldzame prestatie voor elke tv-serie in deze tijd. De kritische consensus luidt: “Opgeroepen door de duivelse verbeeldingskracht van schrijver-regisseur Yeon Sang-ho, gebruikt Hellbound zijn angstaanjagende concept om de menselijke feilbaarheid zorgvuldig te onderzoeken.”

Yeon Sang-ho komt uit de succesvolle vervolgfilm Peninsula van Train to Busan en past zijn veelgeprezen webtoon-serie aan in de nieuwe Netflix-show en onthult in de persmap voor de serie: “Ik wilde het verhaal van Hellbound vertellen in het meer uitgebreide serieformaat in plaats van als een film….Het is fascinerend om artiesten van ons tijdvak te zien en het verhaal van elk personage te perfectioneren. Het enige wat ik hoefde te doen was aan de kijkers overbrengen wat ik voelde toen ik de acteurs zag optreden.’

De volledige beschrijving van Netflix voor de serie is hieronder te vinden. Je kunt nu alle zes afleveringen van Hellbound op de service streamen!

Ongelooflijke demonstraties van de hel vinden plaats in het midden van Seoul, recht voor de menigte. Mysterieuze wezens veroordelen individuen tot de hel, en buitenaardse wezens verschijnen precies op het aangegeven tijdstip om veroordeelden te doden in een brute verbranding. Boven de totale chaos uit die het gevolg is van deze onverklaarbare bovennatuurlijke gebeurtenissen is de commanderende stem van Jung Jinsu, de leider van een opkomende religieuze organisatie, The New Truth. Hij beweert dat alleen zondaars zijn gemarkeerd voor veroordeling en dat deze gebeurtenissen de goddelijke wil vertegenwoordigen om mensen rechtvaardig te maken. Een groep van zijn volgelingen met blind vertrouwen, de Arrowhead, neemt de straf in eigen handen van degenen die tegen de goddelijke wil ingaan. De wereld wordt een levende hel.

Min Hyejin, een advocaat, daagt voorzitter Jung uit door te beweren dat de demonstraties van de hel gewoon bovennatuurlijke gebeurtenissen zijn. Ze bundelt haar krachten met de weinigen die proberen de gekte onder controle te krijgen en de wereld terug te brengen naar het rijk van mensen, niet van goden. Ze gaan de strijd aan met de chaos die is veroorzaakt door De Nieuwe Waarheid…. Op een dag wordt een baby die twee dagen geleden is geboren, veroordeeld, waardoor het moeilijk wordt om de goddelijke wil te geloven dat alleen zondaars naar de hel gestuurd worden.

Delen :