Hoe zet Cowboy Bebop seizoen 2 op?

Netflix’ Cowboy Bebop is eindelijk gearriveerd, met de live-action-aanpassing die werd ontvangen met gemengde recensies onder zowel kijkers als critici, en hoewel de tien afleveringen van het eerste seizoen een compleet verhaal vertellen als het gaat om deze nieuwe kijk op de premiejagers van de Bebop, de laatste minuten hebben zeker een aantal belangrijke plotpunten opgeleverd voor een mogelijk seizoen twee. In de laatste minuten van de seizoensfinale wordt een hoofdpersonage uit het bronmateriaal geïntroduceerd, terwijl het ook zinspeelt op de komst van een grote schurk die Spike en zijn bedrijf grote problemen zou bezorgen.

Waarschuwing. Als je alle tien afleveringen van Netflix’ nieuwste kijk op de wereld van Cowboy Bebop nog moet bingegen, duiken we in serieus spoilergebied, dus wees gewaarschuwd.

Het grootste nieuws dat in de laatste momenten van de finale van seizoen één voor veel opschudding zorgt, is natuurlijk de komst van Ed, de jonge hacker van de Bebop die opvallend afwezig was in de eerste afleveringen. Ed komt met volle kracht aan in de laatste minuten van aflevering tien, wordt gespeeld door acteur Eden Perkins en verwijst naar de komst van de schurk van de Cowboy Bebop-film, Knockin’ On Heaven’s Door. Vincent Bolaju, ook bekend als “The Butterfuly Man”, was een terrorist die Spike en zijn bedrijf moesten stoppen om een ​​virus op Mars los te laten en een behoorlijke fysieke bedreiging vormde. Hoewel het tweede seizoen nog niet is bevestigd, verwachten we zeker dat Vincent een grote rol gaat spelen.

Bovenop Ed’s introductie en Vincent die wordt gesuggereerd, gooit de finale van seizoen één van Cowboy Bebop een geweldige wending, waarbij Julia Vincent gevangen neemt en zwoer om het Syndicaat zelf te leiden, en ook degene is die verantwoordelijk is voor het vallen van Spike uit een raam. Nu Julia een officiële antagonist is, wijkt dat sterk af van de gebeurtenissen in het bronmateriaal en duidt het zeker op het idee van grote veranderingen voor een tweede seizoen.

De bemanningsleden van de Bebop in Spike, Jet en Faye zijn ook uit elkaar gegaan in de laatste aflevering, waarbij Valentine vertrok om meer over haar verleden te weten te komen en Black Spiegel niet langer vertrouwt nadat hij meer over zijn verleden had geleerd, en zijn dochter werd ontvoerd door het Syndicaat als gevolg van genoemd verleden. Onnodig te zeggen dat als Cowboy Bebop van Netflix terugkeert, er genoeg verhaallijnen zullen zijn om aan te pakken in de live-action-aanpassing.

Wat vond je van het eerste seizoen van Netflix’ Cowboy Bebop? Wil je het terug zien voor een seizoen twee? Laat het ons gerust weten in de comments.

Delen :