‘From Scratch’ Zoe Saldana Netflix Limited-serie: wat we tot nu toe weten

Netflix werpt zich op als de belangrijkste verteller van verhalen op basis van waargebeurde ervaringen van echte mensen en de aankomende beperkte serie genaamd From Scratch is daar een ander voorbeeld van. Gebaseerd op Tembi Locke’s bestverkochte memoires en met in de hoofdrol Zoe Saldana, zal From Scratch het verhaal vertellen van een vrouw die liefde, de dood van een geliefde, verdriet en hoop ervaart tijdens de reeks.

Locke’s zus Attica Locke (Empire, When They See Us), zal optreden als showrunner en uitvoerend producent met Zoe Saldana en haar zussen Cisely Saldana en Mariel Saldana. Actrice en producer Reese Witherspoon produceert ook via haar Hello Sunshine-productiebedrijf.

Auteur Tembi Locke zei:

“Attica en ik zijn vereerd om From Scratch te mogen verfilmen met de visionaire Reese Witherspoon, Lauren Neustadter, Richard Abate en de ongelooflijk begaafde Zoe Saldana. We hebben een gedeelde interesse in het verdedigen van verhalen die een rijk scala aan ervaringen op het scherm brengen. Ik ben heel blij dat dit wereldwijde liefdesverhaal een perfect thuis heeft gevonden bij Netflix.”

Saldana voegde toe:

“Dit is een diepgaand waargebeurd verhaal over liefde en familie, ontbering en voeding, dat tot leven moet worden gebracht op het scherm zoals Tembi Locke het voor mij levendig tot leven bracht op papier. We zijn Netflix dankbaar en verheugd om met Reese, Lauren, Attica en 3 Arts samen te werken aan dit prachtige project.

Witherspoon voegde ook toe:

“Tembi’s memoires is een rauwe en tedere tentoonstelling van het leven in al zijn stukken. Met zoveel kwetsbaarheid en kracht neemt ze je mee in haar liefde, haar verlies en haar veerkracht. We vielen meteen voor de visie van Attica en Tembi en voelen ons vereerd om de kans te krijgen om deze op het scherm tot leven te brengen. We kunnen ons hiervoor geen perfectere partners voorstellen dan Zoe en haar zussen en 3 Arts Entertainment, samen met het ongelooflijke team van Netflix.”

De meeste afleveringen van From Scratch worden geregisseerd door de voor een Emmy genomineerde schrijver, producer en regisseur Nzingha Stewart (Little Fires Everywhere, Tall Girl).

Hier is al het andere dat we weten over Netflix’s From Scratch:

Wat is de plot van From Scratch?

Zoals hierboven vermeld, zal Netflix’s From Scratch gebaseerd zijn op de echte ervaringen en familie van auteur Tembi Locke, zoals verteld in haar autobiografie die in mei 2019 werd gepubliceerd.

Hier is een beschrijving van het boek:

Een aangrijpend en meeslepend intercultureel liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de weelderige achtergrond van het Siciliaanse platteland, waar een vrouw de helende krachten van voedsel, familie en onverwachte genade ontdekt in haar donkerste uur. Het was liefde op het eerste gezicht toen Tembi professionele chef-kok Saro ontmoette in een straat in Florence. Er was slechts één probleem: Saro’s traditionele Siciliaanse familie keurde het niet goed dat hij met een zwarte Amerikaanse vrouw trouwde, en zeker een actrice. Het paar, diepbedroefd maar onverschrokken, gaat echter door. Ze bouwen een gelukkig leven op in Los Angeles, met bevredigende carrières, diepe vriendschappen en de liefde van hun leven: een meisje dat ze bij de geboorte adopteren. Uiteindelijk verzoenen ze zich met Saro’s familie, net als hij geconfronteerd wordt met een formidabele kanker die al hun dromen zal verteren. From Scratch vertelt over drie zomers die Tembi op Sicilië doorbrengt met haar dochter, Zoela, terwijl ze een leven begint op te bouwen zonder haar man in zijn kleine boerengehucht in zijn geboorteplaats. Waar Tembi ooit vervreemd was van Saro’s familie en zijn afkomst, vindt ze nu troost en voeding – letterlijk en spiritueel – aan de tafel van haar schoonmoeder. Op het Siciliaanse platteland ontdekt ze de genezende gaven van eenvoudig vers voedsel, de omhelzing van een hechte gemeenschap en tijdloze tradities en wijsheid die een pad voorwaarts verlichten.

Hier is een korte samenvatting van de plot van de serie:

From Scratch is een meeslepende, autobiografische romance die een Amerikaanse vrouw volgt die verliefd wordt op een Siciliaanse man terwijl ze in Italië in het buitenland studeert en vervolgens een leven met hem opbouwt in de Verenigde Staten. Wanneer ze hem onverwachts verliest door ziekte, wordt ze uitgedaagd om zichzelf door het verdriet heen te werken, zodat ze hun dochter kan opvoeden zoals ze haar samen zouden hebben opgevoed: met hoop, vreugde en oneindige liefde.

Wie speelt er in From Scratch?

Deze aankomende gelimiteerde serie zal worden geleid door Zoe Saldana wiens recente kredieten Avatar en zijn vier sequels, Guardians of the Galaxy, Avengers, Star Trek en ook de aankomende Netflix-film The Adam Project omvatten. Saldana zal Amy Wheeler spelen, de hoofdpersoon van de show.

Ze zal worden vergezeld door een enorme cast van andere acteurs, waaronder Danielle Deadwyler (Watchmen, The Harder They Fall), Keith David (Greenleaf, Welcome to the Blumhouse), Kellita Smith (The Bernie Mac Show, Z Nation), Judith Scott (Dear White People, Snowfall), Lucia Sardo (Nastro d’Argento, Picciridda), Paride Benassai (Felicia Impastato, La Fuitina Sbagliata), Roberta Rigano (I Know This Much Is True), Terrell Carter (Empire), Medalion Rahimi (NCIS: Los Angeles), Jonathan Del Arco (Star Trek: Picard), Peter Mendoza (Mojada: A Medea in Los Angeles), Lorenzo Pozzan (Catch-22) en Jonathan D. King (Kidding).

Wat is de productiestatus van From Scratch?

Het filmen voor Netflix’s From Scratch duurde niet lang: het begon op 5 april 2021 en eindigde op 7 augustus 2021.

De opnames vonden eerst plaats in Los Angeles, VS en werden vanaf juli verplaatst naar Florence, Italië.

Vanaf november 2021 is de gelimiteerde serie nog in postproductie.

Hoeveel afleveringen zitten er in From Scratch?

Netflix’s From Scratch is een gelimiteerde serie die meer dan acht uur durende afleveringen zal beslaan.

Wat is de Netflix-releasedatum voor From Scratch?

Netflix heeft geen officiële releasedatum voor From Scratch vastgesteld, maar we zijn ervan overtuigd dat het ergens in de eerste helft van 2022 zal zijn, aangezien de opnames zijn afgerond en de afleveringen nu in postproductie zijn.

Delen :