First Ascent Alles wat we weten over de nieuwe Netflix-film van Daisy Ridley

Netflix heeft een opgevoerde productiepijplijn voor zijn speelfilms en vooral die met grote namen eraan verbonden. Een van die films is First Ascent waaraan twee Ridleys zijn verbonden: de beroemde regisseur en producer Ridley Scott, die de film produceert, en Daisy Ridley, die in de film zal schitteren.

Netflix’s First Ascent wordt geregisseerd door Jake Scott, de zoon van Ridley Scott. Jake’s regiecredits omvatten Welcome to the Rileys, American Woman en vele muziekvideo’s voor artiesten als The Rolling Stones, U2, Soundgarden en meer. Het script voor de film is geschreven door Colin Bannon (Love Conquers Paul), dat Netflix in 2019 heel snel verwierf voor een bedrag van zes cijfers.

Jake Scott met vader Ridley Scott

Ridley Scott, Kevin Walsh en Michael Pruss van Scott Free produceren samen met Sukee Chew bij Hopscotch Pictures. Hier is al het andere dat we weten over Netflix’s First Ascent:

Wat is de plot van First Ascent?

Door een aantal onverwachte genres en stijlen samen te voegen, is de film beschreven als The Shining meets Free Solo. Hier is de logline voor Netflix’s First Ascent:

Twee jaar nadat Hillary Hall bijna omkwam bij een solo-ongeluk, roept ze de hulp in van haar oude klimpartners om haar comeback te documenteren: de eerste beklimming van een rotswand van 4.000 voet op het platteland van China. Tijdens de schrijnende klim worstelt Hillary met haar innerlijke demonen en bovennatuurlijke krachten, terwijl langzaam duidelijk wordt dat deze berg niet veroverd wil worden.

Wie is gecast in First Ascent?

Vanaf november 2021 is alleen Daisy Ridley bekend als verbonden aan Netflix’s First Ascent. Ridley staat bekend om haar rol als Rey in de Star Wars-saga en andere projecten zoals Ophelia, Murder on the Orient Express en meer.

Wat is de productiestatus van First Ascent?

Netflix’s First Ascent is momenteel gepland om in januari 2022 in productie te gaan, volgens Production Weekly. De opnamelocaties zijn op dit moment nog niet bekend.

Wat is de Netflix-releasedatum voor First Ascent?

Netflix heeft geen datum vastgesteld voor First Ascent, maar gezien de start van de opnames in januari 2022, zou het logisch zijn dat de releasedatum begin 2023 zou zijn.

Delen :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *