Een andere Netflix-hit beëindigt de wurggreep van Squid Game in de top 10

Hoewel Squid Game van Netflix al snel de populairste show op de streamingdienst werd (in termen van kijkers die keken, tenminste), is de show voorlopig onttroond als de meest populaire titel op Netflix. Volgens Nielsen, dat langzamer draait dan Netflix’ eigen rapportage over ratings/kijkers/top 10, onttroonde een van Netflix’ eigen series Squid Game als de beste tv-show in de Verenigde Staten toen het derde seizoen van You oppermachtig was. Nielsen meldt dat You in totaal meer dan 2,6 miljard minuten werd gestreamd met Squid Game op de tweede plaats met meer dan 1,6 miljard minuten gestreamd.

Het is vermeldenswaard dat deze cijfers van Nielsen grotendeels overeenkomen met wat Netflix eerder heeft gerapporteerd over hun interne statistieken. De streamer debuteerde onlangs met een nieuwe manier om te rapporteren hoeveel hun shows en films worden bekeken in plaats van eerdere voorzichtige statistieken. De nieuwe website van Netflix die ze gebruiken om de Top 10’s en de voor hen gestreamde minuten aan te kondigen, onthult dat in de week van 18 tot 24 oktober (waar de bovenstaande cijfers van Nielsen voor zijn) bevestigt dat You Squid Game op dat moment domineerde, maar de Zuid-Koreaanse hit heroverde de eerste plaats. Voor meer context ging You seizoen drie in première op 15 oktober, wat betekent dat voor de bovenstaande week het het populairst zou zijn.

Om in perspectief te plaatsen hoe populair Squid Game is geweest voor Netflix, kunnen we echter kijken naar de meest recente week met cijfers die ze hebben vrijgegeven, die was voor de week van 8 november tot 14 november (die voor wereldwijd kijkers is en niet alleen voor de Verenigde Staten , zoals Nielsen). In dit tijdsbestek werd You Seizoen 3 33,7 uur bekeken (Netflix levert statistieken in uren versus Nielsen’s minuten), terwijl Squid Game weer omhoog sprong en 42,7 uur werd bekeken, met een sprong naar de top niet-Engelse tv-series op de streamer.

Met dit soort cijfers is het geen wonder dat Netflix al snel in gesprek ging met de maker van Squid Game voor een tweede seizoen; ze leken echter een beter idee te hebben dat You een hit zou worden, en kondigden aan dat het zou terugkeren voor seizoen vier op dezelfde dag dat seizoen drie in première ging.

“Dus er was zoveel druk, zoveel vraag en zoveel liefde voor een tweede seizoen. Dus ik heb bijna het gevoel dat je ons geen keus laat”, vertelde Squid Game-maker Hwang Dong-hyuk eerder aan The AP. “Maar ik zal zeggen dat er inderdaad een tweede seizoen komt. Het zit nu in mijn hoofd. Ik ben momenteel in het planningsproces. Maar ik denk dat het te vroeg is om te zeggen wanneer en hoe dat gaat gebeuren.”

De serie blijft geweldige beoordelingen voor de streamer behalen met cijfers die alleen maar zullen blijven groeien.

Delen :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *