Duda Razonable: Historia de dos secuestros

Imdb-score: 7,4 – Rotten Tomatoes: niet genoeg data
Uitgebracht: 23 november 2021
Documentaire miniserie van 1 seizoen en 4 afleveringen

Reasonable Doubt: A Tale of Two Kidnappings (Duda Razonable: Historia de dos secuestros) is een Mexicaanse miniserie over waargebeurde misdaad uit 2021, over vier mannen die werden gearresteerd omdat ze betrokken waren bij een ontvoering na een auto-ongeluk. De serie werd uitgezonden op Netflix op 23 november 2021.

Roberto onderzoekt de gevolgen van een nieuw strafrechtsysteem en ontmoet vier gevangen, beschuldigd van een ontvoering in Tabasco, die beweren onschuldig te zijn.

Duda Razonable: Historia de dos secuestros onderzoekt de zaak van 4 gevangenen die zeggen onterecht beschuldigd te zijn van een zaak van ontvoering in Mexico. Maar door deze zaak te bekijken wordt er ook breder gekeken naar een falend politie- en rechtssysteem in Mexico waar bijvoorbeeld marteling door de politie nog dagdagelijks gebeurt. De documentaire legt de onmenselijkheid van het systeem bloot aan de hand van één absurde zaak. Een indrukwekkende aanklacht tegen het systeem in Mexico waar dagelijks onschuldigen lijden. Een aanrader van een documentaire.

Netflix Link

https://www.netflix.com/title/81094883

Delen :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *