Arcane: League of Legends

Imdb-score: 9,2 – Rotten Tomatoes: niet genoeg data
Uitgebracht: 6 november 2021
Netflix animatieserie van telkens 3 afleveringen

Arcane is een momenteel uitgezonden geanimeerde streaming-tv “event serie” die zich afspeelt in het League of Legends-universum. De serie werd aangekondigd tijdens de 10e verjaardag van de League of Legends. Het werd ontwikkeld en geproduceerd door Riot Games, met animatiediensten door Fortiche Production, een Franse studio gevestigd in Parijs. Oorspronkelijk gepland voor een release in 2020, werd de show verplaatst naar 2021 vanwege de COVID-19-pandemie. Het was gepland voor een gelijktijdige release op 6 november 2021 op Netflix en China’s Tencent Video-website, met de serie opgedeeld in 3 afleveringen “acts” die over 3 weken worden uitgebracht.

Het speelt zich af in het verleden en vertelt de oorsprongsverhalen van verschillende personages uit Piltover en Zaun. Net als de game waarop het is gebaseerd, is Arcane gericht op een “14+” publiek en zal het wat meer volwassen onderwerpen behandelen.

Het delicate evenwicht tussen de rijke stad Piltover en de louche onderbuik van Zaun. De spanningen tussen deze stadstaten lopen hoog op met de creatie van hextech, een manier voor iedereen om magische energie in Piltover te beheersen, en in Zaun verandert een nieuwe drug genaamd shimmer mensen in monsters. De rivaliteit tussen de steden verdeelt families en vrienden terwijl Arcane de relaties tot leven brengt die sommige beroemde kampioenen van League of Legends vormen, waaronder Vi, Jinx, Caitlyn, Jayce en Viktor.

Arcane: League of Legends is een afgelikte animatieserie met een degelijk verhaal met veel actie. Het zal liefhebbers van de game en jongeren vanaf 14 jaar kunnen aanspreken, net als liefhebbers van animatie in het algemeen. De serie krijgt een heel hoge score op Imdb alvast dus het is de moeite van ze eens uit te checken. Nieuwe afleveringen van de serie staan gepland voor 13 en 20 november.

Netflix Link

https://www.netflix.com/title/81435684

Aanraders voor liefhebbers van Arcane

The Witcher

The Witcher – The Witcher volgt Geralt of Rivia, kroonprinses Ciri en de tovenares Yennefer van Vengerberg op verschillende tijdstippen, waarbij ze gebeurtenissen verkennen die hun personages hebben gevormd, voordat ze uiteindelijk opgaan in een enkele tijdlijn die culmineert in de strijd om Sodden Hill tegen de indringers van Nilfgaard.

Delen :