Alles wat we weten over Fate: The Winx Saga seizoen 2

Fate: The Winx Saga keert terug voor seizoen 2 op Netflix en de opnames zijn aan de gang. Hier is alles wat we tot nu toe weten over Fate: The Winx Saga seizoen 2, inclusief de nieuwe castleden en het nieuws dat het filmen is begonnen.

Fate: The Winx Saga is een Netflix Original-dramaserie voor tieners, gebaseerd op de extreem populaire tekenfilmserie Winx Club.

Gemaakt door Brian Young (die terugkeert voor seizoen 2), werden de regietaken verdeeld over drie regisseurs, Lisa James Larsson, Hannah Quinn en Stephen Woolfenden. De serie is een samenwerking tussen Archery Pictures, Rainbow S.p.A. en Young Blood Productions.

Is Fate: The Winx Saga verlengd voor een tweede seizoen?

Pas in februari 2021 onthulde Netflix via zijn Twitter-accounts dat Fate: The Winx Saga terugkeert voor een tweede seizoen!

Een aankondigingsvideo van seizoen 2 werd ook op YouTube geplaatst om het nieuws verder te bevestigen.

Hoe zit het met de controverse over de serie?

Met een franchise die zo populair is als de Winx Club, zal elke live-action-aanpassing natuurlijk onder de loep worden genomen.

Afgezien van de kwaliteit van de serie, was de grootste controverse waarmee de show te maken kreeg te maken met de castingbeslissingen. In het bijzonder werd het karakter van Musa, wiens karakterontwerp werd geïnspireerd door de Chinees-Amerikaanse actrice Lucy Lui, niet gegeven aan een actrice van Aziatische afkomst, en in plaats daarvan werd Emily Applebaum gecast.

Fans hadden nog meer problemen met het karakter van Flora dat werd gedropt ten gunste van Eliot Salt’s karakter van Terra Harvey. Hoewel het potentiële debuut van Flora in het tweede seizoen is aangehaald door Salt (en we kunnen bevestigen dat dit binnenkort het geval zal zijn).

Ongetwijfeld waren deze ‘controverses’ lang niet genoeg een reden om de serie te annuleren.

Nieuwe personages voor Fate: The Winx Saga seizoen 2

We zijn blij te kunnen bevestigen dat er in seizoen 2 ten minste drie nieuwe personages worden geïntroduceerd en in juli 2021 hebben we bevestiging gekregen over wie ze gaat spelen.

  • Flora wordt gespeeld door Paulina Chávez – Beschreven als een aardfee zoals haar neef Terra, met een gemakkelijk karakter maar met een duister geheim. Ze casten een Spaanse vrouw voor deze rol.
  • Sebastian wordt gespeeld door Éanna Hardwick. In seizoen 2 van World of Winx lijkt Sebastian zijn weg naar de Netflix-serie te maken. Beschreven als een student met een briljante geest maar met twijfelachtige moraal.
  • Grey wordt gespeeld door Brandon Grace. We konden geen verwijzing naar Grey vinden (corrigeer ons als we het mis hebben) uit de originele animatieserie. Dit personage is een transgender man die wordt beschreven als een specialist met een geheim (iedereen verbergt geheimen in seizoen 2!). Bovendien zal hij in seizoen 2 een relatie hebben met Aisha, die hij krijgt met zijn “charismatische charmes”.

Waar is Fate: The Winx Saga seizoen 2 in productie?

We wisten dat de productie dit jaar van start zou gaan, maar we hebben vernomen dat het huidige schema (dat altijd kan worden gewijzigd) momenteel zal plaatsvinden tussen half juli 2021 en november 2021, met opnieuw filmen dat plaats vindt in Dublin, Ierland.

Fate: The Winx Saga seizoen 2

Seizoen 2 zal naar verwachting weer 8 afleveringen bevatten.

Wanneer kunnen we Fate: The Winx Saga seizoen 2 op Netflix verwachten?

Het kan nog een behoorlijke tijd duren voordat de serie terugkeert naar Netflix. De opnames voor de serie vonden plaats in september 2019 en eindigden na een paar maanden op 13 december 2019. Het duurde vervolgens dertien maanden voordat de serie zijn debuut maakte.

Gezien het hierboven geschetste productieschema, is onze beste gok dat het medio tot eind 2022 uitkomt.

Wat kun je verwachten van het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga?

De krachten van Bloom worden sterker
In haar dramatische gevecht met de Burned Ones, was Bloom in staat om haar eigen vleugels te laten ontkiemen en werd ze de eerste fee in vele jaren die dit deed. Door haar vleugels te gebruiken, kan Bloom gebruikmaken van nog krachtigere magie, met name oude magie waar zelfs het personeel van Alfea College geen gebruik van kan maken.

Met haar nieuwe krachten ontgrendeld, zal Bloom alleen maar sterker worden. De bron van Bloom’s kracht is de Drakenvlam, en als ze die kan beheersen, kan ze de Verbranden misschien voorgoed verwijderen.

Het kan even duren voordat Bloom haar krachten leert beheersen, want de eerste keer dat ze haar vleugels activeerde, stortte ze al snel in van de uitputting van het gebruik ervan.

Zullen meer feeën vleugels krijgen?
Met Bloom die als eerste vleugels kreeg, kan het niet lang meer duren voordat de andere feeën zien hoe ze hetzelfde kunnen doen. Behalve dat ze een extreem krachtige fee is, weten we nog steeds niet waarom haar vleugels geactiveerd zijn, maar als ze de sleutel tot het vermogen kan achterhalen, kunnen andere feeën de oude magie leren.

Rosalind neemt Alfea College over
Met de hulp van de koningin van Solaria vermoordde Rosalind Farah Dowling. Met haar terugkeer als directrice is het duidelijk dat ze haar autoriteit zal gebruiken om Bloom verder te pushen om meer van haar krachten te ontgrendelen. Met een dreigende oorlog boven Alfea, zal Rosalind deze gelegenheid waarschijnlijk aangrijpen om de studenten aan te sporen om nog sterker te worden, en ze mogelijk te veranderen in soldaten die zullen vechten in de komende oorlog.

Delen :